Prøv vår boliglånskalkulator for å finne ut hvor mye du kan få i boliglån.

Dette er noen av faktorene som banken vurderer for hvor mye lån du kan få:

  • Lønn: Som hovedregel kan du låne opptil 5 ganger inntekten din. Dette inkluderer kredittkort, studielån, billån, og lignende. For eksempel, hvis du tjener 500 000 kr, kan du maksimalt låne 5 x 500 000 = 2 500 000 kr.
  • Egenkapital: Minimum 15 prosent egenkapital er vanligvis påkrevd. Egenkapitalen, den delen av boligens pris du selv finansierer, spiller en sentral rolle i lånegodkjenningen.
  • Annen gjeld: All annen gjeld du har blir tatt med i beregningen. Dette inkluderer kredittkort, studielån, billån, og annen gjeld.
  • Betalingsvilje: Banken vurderer også din generelle økonomiske situasjon for å sikre at du har evnen til å betjene boliglånet over tid.

Hvor mange ganger inntekt kan jeg låne?

Utlånsforskriften, satt av finansdepartementet, begrenser låntagere til å låne opptil fem ganger din inntekt. Dette inkluderer alle former for gjeld.

For å illustrere, hvis du og en partner søker sammen, blir begge inntektene tatt i betraktning. Med en inntekt på 450 000 og en på 500 000 kan dere maksimalt låne 4 750 000 kr.

Hvor mye egenkapital?

Selv om din inntekt indikerer et visst lånebeløp, er egenkapital også essensielt. Som en generell regel må du ha minst 15% egenkapital. Dette viser banken at du har investert i boligen og gir deg bedre forhandlingskraft.

Betalingsvilje og økonomi

Banken ser på din betalingsvilje etter å ha vurdert inntekt og egenkapital. Eventuell annen gjeld, inkassosaker, eller betalingsanmerkninger kan påvirke lånemulighetene. Det kan være en god ide å spare i BSU for å vise en langsiktig plan og øke sjansene for lån.

Hvordan låne uten egenkapital?

Mangler du egenkapital? Da kan du be en annen person om å stille som kausjonist. En kausjonist, ofte foreldre med eiendom, gir en garanti til banken ved å legge sin egen bolig som sikkerhet for lånet. Snakk med banken for å få en oversikt over hva det innebærer å være kausjonist. Det er viktig både for deg som lånetaker, men også for den som stiller som kausjonist å vite hva det innebærer. 

Boliglånskalkulator - Din Lånehjelper

For en nøyaktig estimering, bruk vår boliglånskalkulator. Den gir deg et bilde av hvor mye du kan låne, basert på inntekt, egenkapital, og andre relevante faktorer. Eksperimenter med ulike inntekter og egenkapitalbeløp for å forstå hvordan det påvirker det totale lånebeløpet.

Hvor mye kan jeg få?

Å kjøpe bolig er en stor beslutning. Det å forstå hvor mye du kan låne er viktig. For mer informasjon og personlig veiledning, kontakt oss. Vi er her for å hjelpe deg med å realisere boligdrømmene dine.

Husk, din boligdrøm kan være nærmere enn du tror. Vi i Marker Sparebank er her for å veilede deg gjennom hele prosessen.