Det er fem timer til avreise, og fortsatt er ikke kofferten ferdig pakket. Du tråler huset etter alt du MÅ ha med deg, og sper på med ting som kan være «kjekt å ha» de to ukene i Spania.

Kjenner du deg igjen i situasjonen over, har du nok heller aldri rukket å tenke over verdien på det som havner i kofferten din. Sannsynligvis er innholdet verdt mye mer enn du tror.

LES OGSÅ: Er du og bilen din sommerklare?

Titusener på hverdagslige ting

En typisk pakkeliste til sommerferien inneholder gjerne ting som joggesko (1200 kroner), toalettmappe (2000 kroner), bikini (800 kroner), jakke (3500 kroner) og veske (2000 kroner). Sleng på en hårføner (500 kroner) og litt undertøy (500 kroner), så har du allerede pakket verdier for godt over 10.000 kroner.

Og det er uten pensko (2500 kroner) og kjole (900 kroner) til en bedre kveld på byen. Totalsummen på en typisk feriekoffert? Svaret finner du ved å se videoen nederst i artikkelen.

Regn ut hvor mye bagasjen din er verdt

Om bagasjen din forsvinner, eller innholdet blir stjålet, risikerer du altså å tape større verdier enn du trodde på forhånd. Det er derfor viktig at du og resten av familien er godt forsikret når dere reiser på tur.

Usikker på hvilken reiseforsikring du trenger? «Dekningssjekken» er en kalkulator som regner ut hva som er riktig for deg. Plott inn hva du har med av klær, elektronikk og toalettsaker i kofferten. Kalkulatoren regner ut totalsummen og foreslår en forsikring som sørger for at du er godt dekket.

Forsikret i hele verden

Vår reiseforsikring gjelder i hele verden ved ferie og jobbreiser som varer inntil 60 dager, og inkluderer selvfølgelig ulykkesforsikring. Det er ingen krav til overnatting, og barn under 20 år er medforsikret uansett hvor de bor. Du kan også utvide reiseforsikringen til å dekke verdigjenstander.

Du kan også ta kontakt banken for å snakke med en rådgiver.

God tur!